Asociaţia Create Yourself lansează programul deVINO VOLUNTAR!, pentru pregătirea voluntarilor în metode de educaţie nonformală
BUCURESTI, octombrie 2017: Asociaţia Create Yourself a obţinut finanţare în valoare de 25.025,21 de lei de la Ministerul Tineretului pentru implementarea programului de training deVINO VOLUNTAR!. Proiectul se adresează studenţilor cu vârste între 18 – 35 de ani, care îşi doresc să se implice în educaţia tinerilor defavorizaţi din Bucureşti, stimulându-le acestora interesul pentru studiu prin metode de educaţie nonformală. Înscrierile în program au loc în perioada 01.10 – 30.10.2017, pe baza motivației de participare transmisă la adresa de e-mail:devinovoluntar@cys.ro.
În cadrul programului, 45 de studenţi vor participa la 3 sesiuni de ateliere susţinute de specialişti in educatie non-formala si psihologia copilului. Pe parcursul lor, tinerii vor fi îndrumaţi în activitatea viitoare de voluntariat, vor învăţa modalităţile de abordare a copiilor şi tinerilor proveniţi din familii sociale şi vor deprinde metode noi de educaţie nonformală, cu scopul de a-i ajuta pe aceştia să înveţe, prin activităţi plăcute şi motivante.
Beneficiarii activităţii de voluntariat vor fi peste 50 copii şi tineri cu vârste cuprinse între 6 – 14 ani, care locuiesc în apartamentele de tip familial sau in centrele de plasament din Bucuresti.
“Scopul proiectului “deVINO VOLUNTAR!” este de a aduce în atenţia opiniei publice şi în special a studenţilor, importanţa pe care acţiunile de voluntariat o au în dezvoltarea personală şi socială a tinerilor proveniţi din medii defavorizate. Prin intermediul activităţilor de educaţie nonformală, care vin în completarea educaţiei tradiţionale primite la şcoală, ne dorim să fim un sprijin pentru copii în depăşirea dificultăţilor de învăţare cu care se confruntă, să le dezvoltăm aptitudinile şi motivaţia pentru continuarea studiilor. Astfel, sperăm să prevenim abandonul şcolar şi să-i ajutăm să-şi construiască o perspectiva pozitivă asupra viitorului.” a declarat Ştefan Lăţea, Președintele Asociaţiei Create Yourself.
În România, peste 56.800 de copii şi tineri se află în sistemul de protecţie socială . Conform statisticilor realizate de către UNICEF, în rândul lor se înregistrează cea mai mare rată a abandonului şcolar. Pentru a veni în sprijinul tinerilor defavorizaţi, Asociaţia Create Yourself a desfăşurat de-a lungul timpului proiecte şi programe de sprijin educaţional şi prevenire a abandonului şcolar, utilizând unelte precum meditaţiile şcolare, consilierea vocaţională, mentoratul în carieră, atelierele creative şi cele de tip DVI (deprinderi de viaţă independentă).
Proiectul deVINO VOLUNTAR! doreşte continuarea activităţii de training a studenţilor voluntari începută în cadrul proiectului Să creştem împreună, lansat de către asociaţie în anul 2013. Scopul proiectului a fost acela de a desfăşura activităţi de voluntariat prin care studenţii să ofere meditaţii la diverse materii tinerilor proveniţi din familii sociale, suport în rezolvarea temelor şi nu în ultimul rând, să organizeze întâlniri de discuţii libere cu scopul de a urmări creşterea motivaţiei pentru studiu. În cadrul proiectului au urmat cursurile de training 130 de studenţi, iar 80 de tineri au beneficiat de ajutorul voluntarilor.
Despre Asociaţia Create Yourself
Misiunea noastră este de a oferi copiilor și tinerilor instituționalizați șansa de a-și construi o perspectivă pozitivă asupra viitorului prin antrenarea educației active.
Principalele programe se axează pe meditaţiile şcolare, consilierea vocaţională, mentoratul în carieră, atelierele creative și cele de tip DVI – deprinderi de viață independentă.
Beneficiarii activităţilor organizaţiei sunt peste 100 copii şi tineri cu vârste cuprinse între 6 – 19 ani care locuiesc în apartamentele de tip familial din Ilfov și Bucureşti, sectoarele 3, 4, 5, 6. Principalele proiecte derulate în ultimii 2 ani sunt: Să creştem împreună – finanţat prin programul Tineret în acţiune; Descoperă – proiect finanţat din Fondul ONG; Edu SUPORT – finanţat prin Fondul Mega Image pentru Comunitate şi cel al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială Bucureşti. Aflaţi mai multe detalii pe site-ul asociaţiei: www.cys.ro.
Pentru mai multe informatii: Ștefan Lățea, 0741.010.358
(1) Conform Buletinului statistic 2016, emis de către Ministerul Muncii, la data de 31.12.2016.