Programul de consiliere vocațională

Suntem extrem de mândri și încântați pentru că o nouă misiune a ajuns cu bine la sfârșit! Zece tineri care au participat la programul de consiliere vocațională al asociației noastre au „absolvit” pe data de 1 aprilie ultima sesiune din totalul celor opt întâlniri.

Programul a fost desfășurat în cadrul proiectului „Descoperă” și a avut ca scop să ofere informații cât mai practice tinerilor despre anumite meserii, dar și modele/ mentori pe care îi pot urma pe viitor.

Tinerii, cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, au reușit să își descopere calitățile, să înțeleagă ce ar trebui să facă în momentul  în care vor finaliza studiile, și și-au creat o idee de ansamblu despre anumite meserii pe care le-ar putea practica pe viitor. Pentru ca drumul lor să aibă un început frumos, Asociația Create Yourself le-a oferit acestora ocazia de a întâlni persoane de la care pot învăța lucruri ce îi vor ajuta în găsirea viitorului loc de muncă.

Make-up artist, florist, lucrător comercial, un job în radio, gamer, învățător, manichiuristă – acestea au fost meseriile prezentate beneficiarilor.

Fiecare mentor a ales stilul său personal de a interacționa cu tinerii, fie prin exemple practice, fie prin discuții deschise, iar în alte cazuri, tinerii au avut ocazia sa vadă ustensilele zilnice cu care lucrează un make-up artist sau un  hair stylist.

Toți participanții au fost deschiși și entuziasmați, ceea ce înseamnă că programul și-a atins scopul: de a le arăta celor care participă că ai nevoie de un vis și de determinare pentru a crea o carieră într-un domeniu pe care îl iubești.

Am fost bucuroși să avem prezenți și doi mentori care, anul trecut, au făcut parte din programul de consiliere vocațională. Ei au arătat că ambiția și perseverența au fost esențiale pentru a -și construi o carieră.

Cei patru piloni ai proiectului nostru sunt: consiliere vocațională, mentorat, susținere a educatorilor sociali și spațiu de dialog. 

Mai multe detalii despre proiectul „Descoperă” .

Vreau să fiu Chef – câștigă un curs de bucătar
Asociația Create Yourself organizează în data de 7 octombrie, în București,  ediția a doua a concursului culinar Vreau să fiu Chef. Competiția este special dedicată pentru 10 tineri, cu vârsta cuprinsă între 16 și 20 de ani, care doresc să-și transforme pasiunea în profesie, dar nu au suficiente resurse financiare să facă acest pas. Această […]
Descoperă Gastromentorship
🌟 Hai să facem o diferență împreună! 🌟 Te invităm să participi la un eveniment caritabil de mentorat pentru 40 de copii beneficiari ai proiectului nostru „Descoperă – Deschide drumul cunoașterii”. Dacă nu poți veni, contribuie la achiziția unui șorț de bucătărie personalizat, în valoare de 50 de lei și susține un copil să facă […]
Image by Freepik
REPERE pentru copiii instituționalizați
Întotdeauna există situații dificile în viață și alegeri pe care trebuie să le facem, iar pentru copiii instituționalizați acestea pot fi și mai complexe. Este important ca acești copii să aibă un sprijin și un ghid, care să-i ajute să-și găsească repere și să-și depășească dificultățile pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții. Pentru a veni în […]
Fii Moș Crăciun pentru o zi și descoperă farmecul sărbătorilor dăruind!
Anul acesta sărbătorește Crăciunul într-un mod diferit dăruind cadouri unor copii la care Moș Crăciun nu poate ajunge niciodată! Te invităm să participi la campania noastră Moș Crăciun pentru o zi contribuind prin donații, ajutându-ne să promovăm mesajul nostru sau venind să împachetezi dulciuri, hăinuțe și rechizite școlare alături de noi. Evenimentul nostru este un […]

Susține o cauză nobilă

Orice suma, oricat de mica este binevenita, ajută un copil aflat în dificultate.

Această pagină web folosește cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe