Lansarea proiectului Descoperă

Pe data de 16 septembrie 2015, Asociația Create Yourself a lansat proiectul „Descoperă. Dezvoltare și suport pentru copiii și educatorii din apartamentele de tip familial„. Acesta este dedicat copiilor instituționalizați cu vârste între 11 și 19 ani și educatorilor sociali care lucrează în apartamentele de tip familial subordonate Direcțiilor de Asistență Socială și Protecție a Copilului din sectoarele 3, 4 și 6 din București.

Proiectul Descoperă se desfășoară între 1 iunie 2015 și 30 aprilie 2016, și are ca scop organizarea unor serii de activități menite să dezvolte deprinderile socio-profesionale ale copiilor și tinerilor instituționalizați și să ofere soluții la situațiile de vulnerabilitate cu care aceștia se confruntă.

Obiectivele principale sunt:

  • Educație vocațională și mentorat pentru 40 de copii și tineri, cu scopul de a-i ghida în alegerea carierei și de a le facilita accesul la piața muncii și oportunitățile acesteia.
  • Grupuri de suport pentru 40 de educatori sociali, coordonate de specialiști, menite să îmbunătățească calitatea serviciilor oferite de aceștia.
  • Inițierea unui dialog între instituțiile publice și ONG-urile care derulează programe pentru copiii din apartamentele sociale, în vederea stabilirii unui plan comun de lucru.

Ștefan Lățea, Președintele Asociației Create Yourself, a deschis conferința de lansare prin prezentarea activității asociației, și a obiectivelor noului proiect. Acesta a subliniat că „proiectul ‘Descoperă’ oferă o oportunitate pentrutinerii instituționalizați de a se dezvolta personal și de a-și descoperi adevăratul potențial.” Proiectul pune la dispoziție servicii complexe și complementare care îi unesc pe majoritatea celor implicați în dezvoltarea acestor copii: Direcțiile de protecție socială, ONG-urile care derulează proiecte pentru copii instituționalizați, educatori sociali și nu în ultimul rând, cetățenii. Pentru cetățeni, este o ocazie excelentă de implicare civică și de susținere a acestor copii printr-un serviciu inovativ de mentorat, care poate deschide tinerilor un nou drum în viață.

Diana Chițu, Șef Serviciu Management de caz DGASPC sector 4, a vorbit despre colaborarea cu ONG-urile care derulează proiecte pentru copiii instituționalizați și despre rolul important pe care îl joacă acestea în dezvoltarea personală și profesională a tinerilor. Oana Brătilă, voluntar în cadrul Create Yourself, a subliniat importanța încrederii în sine și a urmăririi pasiunilor de către tineri. Dragoș Toma, Web Developer și mentor în cadrul proiectului, a vorbit despre nevoile tinerilor aflați la început de drum profesional și beneficiile unui sfat primit din partea unui mentor cu experiență în domeniul în care tinerii doresc să activeze.

Ștefan Lățea a încurajat participanții și orice persoană care dorește să ajute copiii instituționalizați să se implice ca voluntari sau mentori în cadrul proiectului. Cei care doresc să devină mentori pentru proiectul „Descoperă” sau cunosc pe cineva care s-ar potrivi pentru acest rol, pot trimite o solicitare la adresa cys.ro/implica-te.

Proiectul Descoperă a pornit de la dorința de a oferi mai mult suport copiilor care au nevoie de îndrumare și acces la educație. În decursul a 4 luni, 40 de copii instituționalizați, cu vârste între 11 și 19 ani, vor avea acces la sesiuni de consiliere vocațională, furnizate de experți care îi vor ghida și ajuta să-și dezvolte abilitățile de viață independentă și să conștientizeze propriile calități pentru alegerea unei meserii. Educatorii sociali, care îi îndrumă și îngrijesc zi de zi, vor participa la grupuri de suport, având ca scop dezvoltarea profesională prin învățarea de noi metode și tehnici de îngrijire, contribuie la prevenirea epuizării profesionale și susțin moralul și satisfacția în muncă, încurajând astfel o abordare mai eficientă și empatică în lucrul cu copiii.

 

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014, ȋn cadrul Fondului ONG ȋn Romȃnia. Conţinutul acestui material nu reprezintă ȋn mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

Vreau să fiu Chef – câștigă un curs de bucătar
Asociația Create Yourself organizează în data de 7 octombrie, în București,  ediția a doua a concursului culinar Vreau să fiu Chef. Competiția este special dedicată pentru 10 tineri, cu vârsta cuprinsă între 16 și 20 de ani, care doresc să-și transforme pasiunea în profesie, dar nu au suficiente resurse financiare să facă acest pas. Această […]
Descoperă Gastromentorship
🌟 Hai să facem o diferență împreună! 🌟 Te invităm să participi la un eveniment caritabil de mentorat pentru 40 de copii beneficiari ai proiectului nostru „Descoperă – Deschide drumul cunoașterii”. Dacă nu poți veni, contribuie la achiziția unui șorț de bucătărie personalizat, în valoare de 50 de lei și susține un copil să facă […]
Image by Freepik
REPERE pentru copiii instituționalizați
Întotdeauna există situații dificile în viață și alegeri pe care trebuie să le facem, iar pentru copiii instituționalizați acestea pot fi și mai complexe. Este important ca acești copii să aibă un sprijin și un ghid, care să-i ajute să-și găsească repere și să-și depășească dificultățile pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții. Pentru a veni în […]
Fii Moș Crăciun pentru o zi și descoperă farmecul sărbătorilor dăruind!
Anul acesta sărbătorește Crăciunul într-un mod diferit dăruind cadouri unor copii la care Moș Crăciun nu poate ajunge niciodată! Te invităm să participi la campania noastră Moș Crăciun pentru o zi contribuind prin donații, ajutându-ne să promovăm mesajul nostru sau venind să împachetezi dulciuri, hăinuțe și rechizite școlare alături de noi. Evenimentul nostru este un […]

Susține o cauză nobilă

Orice suma, oricat de mica este binevenita, ajută un copil aflat în dificultate.

Această pagină web folosește cookie pentru îmbunătățirea experienței de navigare și pentru asigurarea unor functionalități. Află mai multe