Descriere

Proiectul Descoperă – Deschide drumul cunoașterii pornește de la dorința de a oferi mai mult copiilor care au nevoie de sprijin, îndrumare și acces la educație, pe măsura potentialului acestora. Proiectul se adresează în primul rând copiilor instituționalizați în serviciul apartamentelor de tip familial aflate în subordinea Direcțiilor de Asistență socială și Protecția Copilului din sectoarele 3, 4, 6 din București.

Astfel, pe parcursul a 4 luni, 80 de copii cu vârste cuprinse între 11 și 19 ani, vor participa la sesiuni de consiliere vocațională furnizate de o serie de experți. Tinerii vor fi încurajați și îndrumați să-și dezvolte abilitățile și sa-și descopere propriile calități pentru alegerea unei meserii. De asemenea, vom desfășura în paralel pentru aceștia un program de mentorat care să-i pună în contact cu viitoare profesii pe care ar putea să le urmeze, iar pentru educatori sociali un program de dezvoltare profesională sub forma unor grupuri suport.

Totodată, Create Yourself, prin intermediului proiectului Descoperă va pune bazele unei coaliții între ONG-urile care dezvoltă programe pentru copiii instituționalizați și autoritățile pentru protecția copilului pentru a identifica nevoile reale ale copiilor și soluțiile la problemele acestora.

Proiectul Descoperă a devenit realitate prin intermediul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România și se implementează pe parcursul a 11 luni, în perioada 1 iunie 2015-30 aprilie 2016.

Unde acționăm

Proiectul Descoperă – Deschide drumul cunoașterii este construit pe patru piloni-obiective:

– Îndrumarea tinerilor din apartamentele de tip familial pentru dezvoltarea abilităților de viață îndependentă și conștientizarea propriilor calități pentru alegerea unei meserii, prin intermediul sesiunilor de consiliere vocațională
– Crearea unui sistem de mentorat pentru copiii din apartamentele de tip familial
– Dezvoltare personală și profesională pentru educatorii sociali care lucrează cu copiii din apartamentele de tip familial
– Crearea unui spațiu de dialog, propice identificării de soluții pentru copiii din apartamentele de tip familial, între reprezentanți societății civile și ai autorităților publice.

“Descoperă – Dezvoltare și suport pentru copiii și educatorii din apartamentele de tip familial” este un proiect care contribuie la prevenirea și soluționarea unor situații de vulnerabilitate cu care se confruntă copiii și educatorii din apartamentele de tip familial din sectoarele 3, 4 și 6 din București.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014.
Întreaga raspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorului webiste-ului.
Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.


Parteneri