Ce?

Acces la o viață independentă și educație de calitate, indiferent de statutul social – acesta este idealul în jurul căruia am construit și dezvoltat proiectul Descoperă – deschide drumul cunoașterii.
Pe scurt: 4 luni, 100 de copii (11 – 19 ani) instituționalizați în serviciul apartamentelor de tip familial din subordinea Direcțiilor de de Asistență socială și Protecția Copilului, peste X voluntari și experți care asigură consiliere vocațională. Pasul următor? Un program amplu de mentorat, cu peste 30 de voluntari, care îi pun pe tineri în contact cu eventualele profesii pe care le-ar putea urma,în funcție de potențialul și talentele native descoperite.

În plus, proiectul Descoperă pune bazele unei coaliții între ONG-urile care dezvoltă programe pentru copiii instituționalizați și autoritățile pentru protecția copilului, pentru a identifica nevoile reale ale copiilor și soluțiile la acestea.


Cum?

Am considerat că putem deschide drumul cunoașterii printr-o „plimbare” în 4 pași:

  1. Consiliere vocațională – ajutăm tinerii să își dezvolte abilitățilede viață îndependentă și să își conștientizeze propriile calități, astfel încât să poate alege o meserie potrivită.
  2. Mentorat – îndrumăm tinerii spre un MODEL pozitiv, un om care are cariera spre care ei aspiră, pentru a-i inspira și ghida
  3. Susținere a educatorilor sociali – creăm un grup de suport pentru oamenii din spatele copiilor și tinerilor din apartamentele de tip familial, astfel încât ei să poată excela în ceea ce fac
  4. Spațiu de dialog – îmbunătățim căile de comunicare dintre reprezentanții societății civileși autoritățile publice, pentru a identifica mai ușor soluțiile la nevoile copiilor din target.

 

Parteneri